"Ne kérdezd tőlem, mit ? miért fotózok ? s fotóztam. De azt sem, honnan jöttem, s merre tartok. Csak nézd meg jól a képeim! ? a választ megkapod."
Pádár Sándor


« 2017. szeptember »
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

linkekÉrdekes Weblap Szavazás

Hírek

Az októbet 18-i klubesten történtek összefoglalója

Rovat: Klubhírek | Írta: zsiri
2012.10.19
Kehidakustányi kiállítás véleményezése, összefoglalója, tervezett téma (makro fotózás) prezentálására hozott képek vetítése, gömbpanoráma, nyaralási fotók, és Norvégiai kirándulás képeinek bemutaatása, majd gyarorlati foglalkozás: makrofotózás eszközeinek bemutatása, kipróbálása...

Kedves klubtársak!

A tegnapi (2012.10.18-i) klubfoglalkozáson a következők történtek:

  • A Kehidakustányi Termálban rendezett kiállításról beszámolt Farkas Zsuzsa és Zsirai Károly. Köszönet mindazoknak, (Zsuzsa, Kati, Ernő bácsi, Tihamér, Matyi, Zsiri,Balázs, Attila, Laci), akik segítettek felrakni a képeket, elmentek a megnyitóra,készítettek (vagy párjuk készített) sütit, ropogtatnivalót. A kiállítás kb. 2012.11.22-iglehet a falon.
  • A következő klubfoglalkozást három hét múlva, 2012.11.08-án 18:00 kor tartjuk.Ekkor kerül megválasztásra a november hó képe. Témája: Nyaralás.
  • Az utána következő klubfoglalkozás 2012.11.22-én 18:00 kor lesz.
  • Két látogatónk, Gedeon Tamás, és Dervalics László volt. Reméljük, gyakran látjukőket.
  • A decemberi (2012.12.06) hóképére a sötét tematikát javasolom. Lényege az éjszakikép, vagy a sötét hátterű (akár vakuval megvillantott) tárgy, élőlény, táj stb? lenne.

A foglalkozás többi részében először Zsiri horvátországi képeiben gyönyörködtünk. Eztkövetően Wolfgang Zangler, Ekler Laci és Bauer Matyi makró képeit csodálhattuk meg.Közben Gömbös Dani mutatott videót a fiókáit nevelő sárgarigókról. Ezután a makrófotózás ellenpárjaként sík és gömbpanoráma képeket láthattunk Szabó Laci és Zsirai Karcsijóvoltából.

A norvégiai csapatból Ekler Laci adott pár képes ízelítőt (étvágygerjesztőnek kiváló volt,reméljük lesz folytatása is) a kirándulás képeiből.

A hátralévő fél órában (gondoltuk mi1,5 óra lett belőle) a makro fotózás rejtelmeinekgyakorlati részéibe kívántuk elmerülni egy kicsit.

Mint kiderült annyian próbálkoznak valamilyen szinten vele, hogy a bőség zavarábakerültünk. Nem csak magok (mák, búza, paprikamag stb.) fotózására, hanem néhány kimúltméhecske lefotózására is lehetőség volt.

Az állványok és gépek garmadája mellett, lehetőség volt a profi és egyszerűbb makró optikák,fordítógyűrű, körvaku, kihuzatok, előtétlencsék stb? (Wolfgang, Frici, Attila, Laci, Dani,Karcsi jóvoltából) megtekintésére, kipróbálására.

A csökkent létszám ellenére, a csapat igen jól érezte magát.

Várjuk az ötleteket, amiket meg tudunk valósítani, mert a gyakorlati ?okulás? nagyon tetszett mindenkinek. Itt az ősz. Lehet menni fotótúrára, együtt és szervezetten is. Egyre szebbek az erők, anövények. Ne hagyjuk ki, lassan itt a tél, és nem lesznek nagyon színek, csak tavasszal.

Akinek van bemutatásra váró képe, nyugodtan hozhatja minden foglalkozásra.

-- Zsirai Károly --Zalaegerszegi Fotóklub - Minden jog fenntartva! 2013. - Zalaegerszeg, Szent László u. 53. | Telefon: 30/994-6672
www.zalaegerszegifotoklub.hu | | Oldaltérkép | www.facebook.com/zalaegerszegi.fotoklub